« Bilderblogg.se

Ska du och ett gäng ut och vandra och du vill kunna ta bra bilder då ni är ute? Då finns det ett gäng med bra tips. Det vi allra först vill tipsa om dock, det är att vara rätt klädd! Det kan vara en mycket god idé att ha rätt sorts vandringsbyxor, läs gärna mer om det på FitnessFrank.se. Se även till att ha bra vandringskängor på fötterna!

Sedan var det ju detta med tips för fotograferingen! Om det är så att du vill kunna ta bra bilder ute i ett landskap, så är det viktigt att se till att motivet i bilden blir lagom stort. Att ha flera människor med, det gör bilden bättre. 

Fotografering av aktivitet

Att bara ta kort på dina vänner då de står framför ett fjäll eller en fors, det kan snabbt bli trist. Det är bättre att fotografera dem då de gör en form av aktivitet. Det kan vara att de vandrar framför det motiv du vill ta kort av, eller ta kort då de sitter vid en lägereld eller liknande.

Och kom ihåg att på en tur gör man fler saker än bara sitta och ta pauser, även om det är då man lättast får fram kameran.

Ha kameran lättillgänglig

Då du vandrar är det rätt bra att ha din kamera lätt tillgänglig. Det är inte så kul att packa upp och ner den under vandringen och många bra fototillfälllen hinner då försvinna innan du fått upp kameran ur din ryggsäck!

Se till så du har möjlighet att ta fram kameran utan att ta av dig ryggsäcken. Även en systemkamera kan man ha lättillgänglig med hjälp av frontfickor,

29 Mar 2022