« Bilderblogg.se

Kanske du redan bor och jobbar som elektriker i Norrköping, eller ska du åka hit på en semestertripp? Oavsett så har denna stad en hel del att erbjuda. Det finns flera sevärdheter, utflyktsmål och aktiviteter här, som passar både den som bor här och den som är turist här.

Vad har Norrköping att erbjuda?

I Norrköping finns det en mycket vacker park som heter Slottsskogen. Här finns  vackra grönområden, vattenfall och en sjö. Här kan man promenera, cykla eller bara njuta av naturen. Du har även Tage Erlander Park som är en park med en liten sjö och en liten lekplats för barn.

Vill du gå på konsert, teater eller annat, så kan du göra det i Louis De Geer Konsert- och Kongresshall.

Missa inte heller att besöka Textilmuseet som är ett museum som tar upp textilproduktionen i Norrköping under 1700- och 1800-talen. Här kan du lära dig om stadens historia och se en imponerande samling textilier.

Norrköping ligger även nära Kolmårdens djurpark, som har en mängd vilda djur från hela världen, inklusive elefanter, giraffer och apor. 

Gillar du konst., så har du Norrköpings Konstmuseum. Detta är ett museum med en stor samling av svensk konst, inklusive verk av kända konstnärer som Anders Zorn och Carl Larsson.

Norrköping är känt för sina gula spårvagnar, vackra gamla industribyggnader som andas nytt liv med nya butiker, restauranger, företag och museum.

Har du tid att ta dig en bit utanför Norrköping så bege dig till Arkösunds skärgård!

2 Feb 2023