« Bilderblogg.se

Något som är ett fantastiskt hjälpmedel då du tar mycket bilder eller filmar, det är ett kamerastativ. Det gör det många gånger även bra mycket enklare att ta vissa bilder som annars kan vara nästan omöjliga att fotografera. Men hur väljer man då bästa kamerastativet? Ett sätt är att besöka Bästaprodukterna.com som har gjort en bra jämförelse. 

Det finns ju idag flera olika typer av kamerastativ att välja mellan. Det kan då vara bra att ha en del punkter klara för dig då du ska börja leta.

Bra saker att fundera på

När du ska hitta ett bra kamerastativ, kolla då vad den har för max belastning. Om du har en kamera med ett eller flera objektiv, så är det ju ett måste att ha ett kamerastativ som klarar av mer än bara ett par kilo. Det bästa är att du väger all din utrustning och sedan välja ett kamerastativ  som klarar av minst dubbla den vikten.

Höjden på kamerastativet är även det viktigt. Ska du använda den ofta, så är det bra att välja en som kan anpassas efter din längd. Då slipper du böja dig ner för att titta i sökaren.

Sedan, vikten på själva stativet är bra att kolla, så att den inte väger allt för mycket. Då blir det bara jobbigt att ta med den.

Fundera även på vad för huvud ditt kamerastativ ska ha. Det är på stativhuvudet du monterar och rör på kameran. De vanligaste är revägshuvud, kulhuvud och gimbalhuvud.

Sen, fundera även på hur låsmekanismen ska vara, om det ska vara vridlås eller klicklås.

19 Jul 2022