« Bilderblogg.se

Ett landskap jag gillar att åka till för att fotografera i, det är Skåne. I Skåne finns det många orter och städer, med fina sevärdheter. En trevlig stad, det är Kristanstad. I denna stad finns det många fina objekt att ta kort på. Som kyrkan ni ser på bilden. Det är Heliga Trefaldighets kyrka, som är en 1600-tals kyrka, som ligger mellan Stora torg och järnvägsstationen.

En bit utanför Kristanstad finns även Åhus. Detta ställe är en av landets bäst bevarade medeltidsstäder. Har en kompis som bor där och jobbar som elektriker i Åhus, som jag hälsar på ibland.

Se och göra i Kristanstad

Om du är i Skåne, ta dig då till Kristanstad. Där har du bland annat så att du kan åka en riktigt trevlig båttur, med Stora Safaribåten som det kallas. 

Kristianstad var från början danskt och staden i sig grundades 1614 av kung Christian IV av Danmark. Hela staden byggdes då som en fästning. Idag går det att gå runt i staden och se en hel del av stadens historia. 

I denna stad finns det även flera fina naturreservat, bland annat Kjugekull och Forsakar. Där går det bland annat att ta vandringar med mera.

Sen finns det gott om bra fiske här, det eftersom att Helgeå finns nära. 

En annan sevärdhet är Bäckaskog slott och slottspark. Under 1200-talet valde nämligen munkarna att på ett smalt näs, mellan två sjöar att bygga sitt kloster.

24 May 2022